3 najzdravšie kuchyne sveta

Niektoré národy sa dožívajú vysokého veku nielen vďaka svojmu spôsobu života, ale aj vďaka tradičnej strave. Spôsob stravovania výrazne ovplyvňuje našu imunitu a celkové zdravie. Ktoré národné kuchyne sa považujú za najzdravšie na svete?

Grécka strava ako prevencia rakoviny

Tradičná grécka kuchyňa je plná cenných ingrediencií. Všeobecne sa hovorí, že táto diéta sa môže postarať o prevenciu rakoviny, dny a mnohých ďalších závažných ochorení. V stredomorskej kuchyni, a najmä v gréckej, sa používa veľa zeleniny v jej prirodzenej, t. j. surovej forme. Tmavá listová zelenina je doslova liekom z prírody. Fazuľa má vysoký obsah vlákniny.

Čerstvá zelenina a ovocie, olivový olej, morské plody a ryby prispievajú k dlhovekosti. Ak k tomu pridáte chuť do života, získate skvelý recept na kvalitný životný štýl.

Vitajte vo Vietname

Obezitu a tradičnú českú bravčovú knedľu-želé tu rozhodne nenájdete. Základom vietnamskej kuchyne sú bylinky, veľa čerstvej zeleniny a morské plody alebo ryby. Korenie slúži aj ako domáci liek. K dispozícii je mäta, koriander, bazalka, aníz a badyán.

Pikantná polievka pho je tiež plná korenín s prirodzenými antiseptickými vlastnosťami a antioxidantmi. A je to výborné!

Indická kuchyňa je symfóniou chutí

India je plná farieb a chutí. Kurkuma, chilli a zázvor nesmú chýbať v žiadnej indickej reštaurácii. Jednou z najčastejšie používaných zmesí korenia je garam masala. Táto zmes škorice, koriandra, čierneho korenia, rasce a kardamónu zaručuje skvelú chuť mnohých hlavných jedál. Okrem toho sa jedlá s týmto korením vyznačujú účinným bojom proti Parkinsonovej a Alzheimerovej chorobe.

Ak do svojho jedálnička pridáte ďalšiu bežnú zložku, ktorou je šošovica s indickým korením, získate pre svoje telo vynikajúci zdroj horčíka.

Možno je čas zaradiť do svojho jedálnička nové potraviny natrvalo.