Mladistvá pleť ako mávnutím prútika!

V dnešnej dobe človek rád vyhľadáva miesto drahých kozmetických prípravkov, produkty čo nám sama príroda ponúka. Bez akýchkoľvek chemických úprav. Čo je veľmi dobre. Chémia našej pleti len škodí. Ľudia si už od pradávna pomáhajú rôznymi bylinkami a sú ľudia, čo na bylinky nedajú dopustiť a uprednostňujú je tak v kozmetike, ako aj v lekárstve. 

Poďme sa pozrieť, aká bylinka by nám mohla dopomôcť k dokonalej pleti. 

ibištek 

Má blahodarné účinky ako na vašu pleť, vlasy i krásnu postavu. Ibištek má výborný vplyv na vlasové vlákna, ktoré posilňuje, pôsobí proti vypadávaniu vlasov a urýchľuje rast vlasov. Má tiež skvelé účinky na pokožku vlasov, ktorú zbavuje lupín. Pleť vám Ibištek prečistí a zbaví vás začínajúceho akné či drobných pupienkov. Pokiaľ si pripravíte teplý alebo studený nápoj z ibišteka, prospievate tým svojmu telu i zvnútra. Má totiž antioxidačné, dezinfekčné a protizápalové účinky. Tiež pomáha pri chudnutí a znižuje potenie. 

nevädza 

Účinky tejto bylinky sú známe už od 12. storočia. Jej účinky sú hlavne upokojujúce a posilňujúce, zjednocuje tóny pleti a sťahuje póry. Nevädze využívame v starostlivosti prevažne o okolie okolo očí. V kozmetike sa bylina často používa do odličovačov a očných krémov. Je vhodná pre tých čo majú veľmi citlivé oči. A ak vás trápia opuchy očí je pre vás nevädza ideálne bylinkou. 

harmanček 

Iste všetci poznáme blahodarné účinky Harmančeka. Harmanček má protizápalové účinky, takže ak vaša pleť trpí hnisavými pupienky či infekcie, je pleťová voda s touto bylinkou to najlepšie. Harmanček pôsobí skvelo ako na vašu pleť, tak i na vaše trávenie, konkrétne na žalúdok.