Kde s mokrým bielizňou?

Tiež pri zimnom sušenie bielizne spomínate na leto? Kedy sa človek nemusí obťažovať sa sušiakom všade možne po byte? Nikde vám nič nezavadzia a bielizeň je suché rýchlosťou blesku. Ale ako na to v zimnom období? Čoho sa riadiť, aby bolo sušenie bielizne jednoduché?

Kde určite NIE!

Až v zime si uvedomíme, ako často perieme. Dôvod prečo to tak je, je jednoduchý. Sušiť bielizeň musíme doma a tak na neho stále narážame. Hoci by sa nám mohlo zdať, že je prakticky jedno, kde bielizeň zavesíme, pletieme sa. Pri sušení bielizne by sme sa mali vyvarovať miestnostiam, v ktorých sa zdržiavame najviac počas dňa a tiež v ktorých spíme. Teda by sme nemali vešať bielizeň do obývačky a spálne.

A čo je dôvodom?

Z bielizne pri jeho sušení odchádza vlhkosť a tiež vône prášku a aviváže. To u niekoho môže vyvolať alergiu. Napríklad kašeľ či kýchanie. A to by nám narušilo ako spánok, tak i deň. Tiež odparujúci sa vlhkosť nie je žiadaná kvôli vzniku plesniam.

Kam teda s ním?

Sušiak postavte tam, kde sa môže ľahko a často vetrať. Aj z dôvodu vetrania by to malo byť miesto, kde sa nezdržujete často alebo dlho. Ak máte možnosť zavesiť bielizeň von, nebojte sa toho. Mráz bielizni v žiadnom prípade neuškodí. Mráz bielizeň tiež zbaví možných baktérií, ktoré môžu byť aj po vypraní v bielizni ukryté. Pozor si dajte v prípade, že bývate na dedine, kde susedia či vy kúrite uhlím. Prach vychádzajúce z komínov a tiež zápach, by mohlo vaše čisté prádlo opäť zašpiniť.