Dávajte si pozor na pár vecí, ktoré môžu skrátiť váš život

Chcete žiť dlho? Alebo chcete žiť naveky? Honba za dlhým životom začína práve teraz, každý jeden deň sa počíta. To, čo pre svoje telo urobíme alebo neurobíme počas dňa, nám môže život skrátiť alebo naopak predĺžiť. Viete, čo nám život výrazne skracuje?

Rovnako, ako existujú potraviny a zvyky, ktoré nám dokážu život predĺžiť, existujú aj veci, ktoré nám dokážu život skrátiť. Keď mu nechcete umrieť v skorom mladom veku, potom sa vyhýbajte nižšie uvedeným veciam a uvidíte, ako dlho budete žiť. Naozaj majte na pamäti, že každý deň sa počíta. Čo ste pre svoj dlhý život urobili dnes?

Aj pitný režim vám môže skrátiť život

Pitný režim je veľmi dôležitý. Ovšem do pitného režimu spadá všetko, čo počas dňa vypijete, teda aj alkohol. Ak budete piť dostatok čistej vody z kohútika alebo byliniek, potom bude pravdepodobnosť, že budete žiť dlhšie, oveľa vyššia, než keď váš pitný režim bude tvoriť len alkohol, ktorý budete popíjať po večeroch. Naviac alkohol vám môže spôsobiť bolesti hlavy, tiež únavu, nervozitu, zápchu či suchú sliznicu.

Dávajte si pozor na to, ako upravujete mäso

Veľkú rolu tiež hrá úprava mäsa. Ako si upravujete mäso? Mäso rozhodne do jedálnička patrí, obsahuje telu prospešné látky, avšak niektoré úpravy mäsa môžu skôr telu škodiť. Najhoršie a najviac škodlivú úpravou mäsa je grilovanie na ohni, tiež sa vyhýbajte vyprážanie. Takto pripravená mäsa môžu skracovať ľudský život, aj keď sú čertovsky dobrá!

Nosíte podpätky?

Ak chcete žiť zdravým životným štýlom, začnite nosiť tenisky miesto podpätkov. Práve podpätky totiž nie sú nič, čo by predlžovalo život. Ničí nohy, konkrétne teda klenbu, tiež môžu spôsobiť bolestivé kŕče a problémy s chrbticou alebo s chrbtom. Aj keď podpätky vyzerajú krásne na nohe, rozhodnite sa skôr pre dlhý život než pre chvíľkovú parádu.