Ako vyzerá nepraktická kuchyne?

Či už ste si kúpili pozemok a chcete stavať vysnívaný dom alebo si len prajete rekonštruovať svoju doterajšiu kuchyňu, je potrebné vedieť, čo je práve moderné. Určite nechcete investovať do kuchyne, ktorá nebude moderné alebo ktorá bude moderná len pár mesiacov či rokov. Mnohí ľudia sa však nechávajú tak uniesť modernosťou, že zabúdajú na praktickosť. A to je napokon u kuchýň to najpodstatnejšie a najdôležitejšie. Pokiaľ nie je kuchyňa praktická, je človeku doslova k ničomu. Poďme si preto povedať, ako taká nepraktická kuchyne vyzerá, aby sme vedeli, čo sa v budúcnosti vyvarovať a na čo si dať pozor pri zariaďovaní kuchyne ako takej.

Ako vyzerá nepraktická kuchyne?

  • Bez úchytiek. Kuchyňa by mala mať nábytkové úchytky, cez to nejde vlak. Otváranie cvaknutím zanecháva na skrinkách odtlačky prstov a skrinky tak vyzerajú neustále ušpinené a nepekné. Nábytkové úchytky tu boli, sú a budú.
  • S malou pracovnou doskou. Nepraktická kuchyňa má malú pracovnú dosku. Kuchynské dosky by mali byť rozhodne veľké, aby sa na ne zmestili pomocné kuchynské spotrebiče a aby sme na nich mohli všeličo pripravovať. Malé kuchynské dosky znamenajú problematickejšie varenie i pečenie.
  • Plytké drezy sú ďalším problémom, ktorý robí kuchyňu nepraktickú. Predsa chcete, aby ste riad umyli ľahko, rýchlo, dostatočne a aby pritom nebolo vybryndáno veľa vody. Plytké kuchynské drezy preto nahraďte tými hlbokými.
  • Nízke drezové batérie sú ďalšie vecí, ktoré sa vyhnite. Voľte radšej vysoké drezové batérie, ktoré sú praktické a ktoré vám nijako nebudú pri umývaní riadu prekážať.
  • Málo úložného priestoru. Pri zriaďovaní kuchyne dbajte na to, aby ste mali dostatok priestoru v celej kuchyni. Musíte mať veľa skriniek, veľa šuplíkov a tiež poličiek, kam budete schovávať všetky potrebné kuchynské pomocníkov a tiež riad a ďalšie potrebné veci do kuchyne.