Aké topánky sú najdôležitejšími topánkami tohtoročnej jesene?

Žabkám a sandálkam opäť odzvonilo. Opäť skončilo ich obdobia, počas ktorého doslov žiarili na nohách nejednej ženy. S príchodom chladnejších dní sa znovu začali nosiť pohodlné tenisky, ktoré však napodiv nie sú najdôležitejšími topánkami tohtoročnej jesene. Tento rok na jeseň sú unikátne úplne iné topánky, do ktorých by ste to možno ani netipovali. Sú to čižmy.

Ak sledujete dianie v módnom svete, potom pravdepodobne viete, že mnoho vecí hlási svoj veľký comeback, svoj veľký návrat. Svoj comeback hlási napríklad zvonové nohavice alebo milovanej a zároveň nenávidenej ľadvinky. A medzi týmito kúskami nájdeme aj čižmy, ktoré prišli na trh v tichosti už vlani, ale tento rok revú, kam prídu.

Kým vlani sa dávala prednosť ešte čižmám nad kolená, tento rok je to trochu inak. Tento rok sa nosia hlavne čižmy pod kolená, tým nad kolená sa už dalo zbohom. Nevydržali teda v móde moc dlhú dobu.

Hlasitý príchod čižiem pod kolená

V súčasnej dobe sú čižmy niečo, čo neoddeliteľne patria k módnemu svetu. To napokon potvrdzuje nejeden vplyvný návrhár alebo módne domy, ktoré do svojich kolekcií zaradili čo najviac vyzývavé a nápadné čižmy, ktoré sú doslova neprehliadnuteľné. Možno teda povedať, že tento rok čižmy ohlasujú svoj príchod veľmi hlasno.

Čižmy sa dokonca stali najdiskutovanejšie vecí na týždňoch módy, sú jasnou voľbou nejednej influencerky.

Aké konkrétne čižmy mať?

Ak by sme mali byť konkrétny, investovať by sa malo hlavne do čižiem, ktoré sú zhrnuté a ktoré sú v štýle kovbojov. Kovbojské čižmy sú len pod kolená, spoznáte je na prvý pohľad. Ostatne u mnohých ľudí vedú čižmy s hadími alebo inými zvieracími vzormi – zvieracie vzory ostatne tento rok hlási tiež svoj veľký comeback.

Čo sa týka kombinovania čižiem, odporúčame ich kombinovať k midi sukniam, ku koženým cullotes nohaviciam alebo napríklad k džínsom, ktoré budú zastrčené do čižiem.