Aká farba ovládne náš šatník?

Výpredaje v obchodoch naberajú na obrátkach a vy neviete po čom najlepšie siahnuť? My vám prezradíme, aká farba bude pre tento rok kráľovnou všetkých farieb. Tohtoročným hitom bude farba modrá!

A pozor, netýka sa to iba len sveta módy, takže ak vás čaká rekonštrukcia v byte a zvažujete farby, určite modrá nesmie byť zabudnutá.

Čarovná modrá

Napadá vás iste otázka prečo práve táto farba. Táto farba má totiž symbolizovať vstup do niečoho nového a neznámeho. Modrá má v človeku vzbudiť pocit pokoja, dôvery a tiež pohody. Táto farba má mnoho odtieňov a to nám dá možnosti veľa kombinácií, ako v šatníku tak napríklad v bytových doplnkoch. Ak sa chystáte na zmenu spálne, siahnite práve po svetlé modrej a bude spať ako bábätko bezstarostným spánkom.

Klasická modrá farba je tzv. Univerzálna farba. Pristane jednoducho každej z nás. Je veľmi ľahko kombinovateľná s ostatnými farbami. Tmavo modrá môže úplne bez nejakých obáv nahradiť farbu čiernu. Takže nech ste blondína alebo bruneta, chudá či plných tvarov rozhodne sa tejto farby nebojte a zakomponujte ju do svojho štýlu.

V tejto farbe sa nebojte nosiť akýkoľvek kúsok. Nebojte sa tejto farby ako u elegantného oblečenia, ako sú napríklad puzdrové šaty, sukne, saká tak tiež toho športovejšieho šatníka. Tiež kabáty a prešívané bundy vyzerajú v modrej skvele.

Kombinácia

Rozhodne nie je treba obáv pri kombinácii modrej s pestrou škálou farieb. Ak ste extravagantnejšie typ, nebojte sa siahnuť po sýtych odtieňoch napríklad žltej či oranžovej. Či si na túto kombináciu netrúfate, siahnite napríklad po čiernej, šedej a bielej.