Kam poslať staré oblečenie?

Váľa sa vám v skrini množstvo oblečenia, ktoré už nevynosíte? Starostlivo ho preberte a pošlite niekomu ďalšiemu – či už zadarmo, alebo za peniaze. Budete mať lepší pocit z dobrého skutku a možno aj peniaze na nejaké nové a lepšie padnúce kúsky!

Najprv všetky kúsky oblečenia vyhádžte von zo skrine na jednu hromadu. Starostlivo skontrolujte stav každého trička, svetra alebo nohavíc, preberte kabelky a pozbierajte šatky a rukavice. Nechcete poslať von veci s dierou, viditeľne obnosené alebo špinavé. Tie pokazené časti môžete vyspraviť, ale ak je poškodenie v pokročilej fáze, možno oblečenie rovno zaneste do kontajnera.

Darovať na charitu

Pokiaľ už máte túto fázu hotovú, porozmýšľajte, čo s vyradeným oblečením urobíte. Máte viac možností, záleží, či za ne chcete utŕžiť niečo málo peňazí alebo uprednostňujete ich poslať ďalej na charitu.

Keď sa rozhodnete pre darovanie charite, stačí si na internete vybrať najbližšiu pobočku alebo zberné miesto v okolí. Určite máte blízko domu kontajner s patričným bannerom danej spoločnosti, kam prinesiete vyprané oblečenie v igelitovej taške ao nič viac sa nemusíte starať, pracovníci vrecia roztriedia a rozdajú potrebným.

Predať niekomu ďalšiemu

Existuje ale aj viac možností, ako za svoje staré oblečenie môžete získať peniaze. Stačí si vybrať portál, cez ktorý budete predávať. Prihlásite sa, overíte svoju totožnosť a môžete ponúkať. Odporúčame kúsky lákavo odfotiť, najlepšie na postave alebo v peknom prostredí a stanoviť si primeranú cenu.

Veľký pozor si dajte na internetových podvodníkov. Väčšinou sa prejavia vo forme záujmu o tovar av následnej správe si vyžiadajú údaje ku karte. V žiadnom prípade im ich neposielajte, jedná sa o podvod a môžete prísť o všetky peniaze na účte. Platby na portáli by vždy mali prebiehať cez zabezpečenú stránku, číslo vašej karty by na ňu nemalo figurovať.