Aký pes je do bytu najvhodnejší?

Mnoho zamilovaných párov začína skúšať spoločné spolužitie väčšinou v nejakom byte, ktorý si nájdu na internetových stránkach. Tam si väčšinou nájdu byt v obľúbenom meste, kde sa rozhodnú žiť svoj život. Avšak je nutné podotknúť, že veľakrát sa k tomuto kroku schyľuje najmä vtedy, keď sa napríklad má začať chodiť na vysokú školu alebo kedy sa dostane zaujímavá pracovná ponuka vo väčšom meste, čo je samozrejme niečo, čo sa bežne neodmieta – hlavne vtedy, keď sa jedná o pracovnú pozíciu, na ktoré dostaneme viac zaplatené a ktoré sa nám bude dobre hodiť do životopisu.

Ostatne keď sú zamilovaní spolu spokojní a dokážu spoločne žiť, potom sa rozhodnú založiť rodinu, avšak ešte predtým sa však rozhodnú pre obstaranie nejakého domáceho maznáčika. Jasným favoritom je pes. Do bytu sa však kdejaká rasa nehodí – predsa len veľký pes môže v byte absolútne všetko rozhrýzť počas chvíle, kedy budeme v práci. Ak nepracujeme z domu a nemáme na psa čas napríklad s cvičením, potom sa nie je čomu diviť, keď sa rozhodneme pre menšie rasu, ktorá nikdy neurobí toľko škôd a je navyše v byte príjemným spoločníkom, ktorý nepotrebuje veľké vybavenie a veľký pelech.

Aké rasy psa teda voliť?

Veľmi obľúbenou ženskú rasou psa je rozhodne Čivava, ktorú naozaj milujú kadejaké ženy. Je to z toho dôvodu, že si takú malú čivavu môžu nosiť naozaj všade – navyše v kabelke! Mnoho mužov však túto rasu psa nemá práve v láske, a tak sa teda zameria predovšetkým na veľkostne rovnakú rasu, napriek tomu trochu viac srstnatú. Kúpi si Yorkshire. Tento druh psíka si však vyžaduje časté kúpanie – a mnohokrát tiež strihanie a česanie. To sa u čivavy stať nemôže. Obľúbený je aktuálne aj španielsky či francúzsky buldoček. Jeden druh však rapídne chrápe, avšak aj napriek tejto „vadu“ sú buldočky v byte naozaj hojne sa vyskytujúcimi psami, ktorí sú stále viac a viac obľúbení.