Ako vybrať vhodnú podprsenku?

Podprsenky v poslednej dobe prešli akousi inovácií. Vždy boli podprsenky len nepohodlné kusy oblečenia, o ktorých sa hovorilo, že je určite vymysleli muži, aby ženino poprsie vyzeralo väčšie. Avšak nie je to pravda – podprsenky vymyslela naozaj žena. Ženy sú však na jednu stranu rady, ale každá aj cez tento fakt miluje príchod z práce domov a rozopnutie podprsenky. Jedná sa asi o rovnaký pocit, ako keď muži po dlhom dni oblečú tepláky.

Domnienky, že sú podprsenky naozaj nepohodlné kusy oblečenia, boli vyvrátené v poslednej dobe, kedy sa na trh dostala obľúbená body alebo podprsenky bez kostíc. Zrazu je ženy nechceli zložiť v žiadnom prípade, pretože niečo tak pohodlného nezažili. Pohodlie teda u podprseniek mali zaručené, ale predsa len zistili, že sa tiež typy podprseniek nehodia na každú udalosť. Preto je dôležité, aby ste si nielen v obchode, ale aj na rôzne príležitosti vybrali tú najvhodnejšiu podprsenku. Ako však na to?

Dbajte na štýl oblečenia

Najviac sa ženy pýtajú, ako si vybrať vhodnú podprsenku na šport. Jednoduchí odpovede však ani nie je – musíte dbať na to, aby sa vám podprsenka páčila a bola pevná, napriek tomu pohodlná. V športe sa dbá predovšetkým na pohodlie, a to iste zaručuje rada športových podprseniek. Keď mu však hľadáte taký typ podprsenky, ktorý by sa hodil na bežné nosenie napríklad pod tričko alebo iné, vyberte už spomínaný pohodlný kúsok bez kostíc. Väčšinou sa jedná o krajové vzory všetkých rôznych farieb. Značené bývajú väčšinou ako bežné oblečenie, preto si nemusíte podprsenku skúšať, ako tomu býva u bežných veľkostí, kedy si mnohokrát neviete rady.

Keď už sme pri tých bežných podprseniek s kosticou – nevoľte si push-up podprsenky. Poprsie len nepríjemne a hlavne nevkusne zväčšujú a navyše nie sú práve pohodlné – zvyčajne totiž škrtí. Navyše málokedy dobre sedí, preto radšej voľte úplne klasickú podprsenku na bežné udalosti či do elegantnej spoločnosti.

V poslednej dobe sa navyše rozbehol aj trend tých podprseniek, ktoré nemajú ramienka a sú úplne neviditeľná. Prilepujú sa na telo a držia presne ako všedný druhy tohto oblečenia. Hodí sa napríklad k šatám bez ramienok alebo k veľkým výstrihom či šatám s hlbokým výkrojom na chrbte.