Trocha kapusty a sme zdraví!
Áno už aj naši predkovia moc dobre vedeli, že kapusta je nášmu zdraviu veľmi prospešné. A preto bolo dôležitou súčasťou ich jedálnička. Kapusta, ktoré prejde procesom fermentácie a stane sa z neho kyslá kapusta, je to najzdravšie. Obsahuje veľké množstvo pre nás tak prospešných vitamínov. Preto by v našom jedálničku rozhodne nemalo chýbať! Nebojte, nemusíte jesť 3x týždenne vepřo, knedlo, zelo.
Čo obsahuje?
Obsah vitamínu C je v kyslej kapuste vyšší než v kapuste čerstvom. Tiež obsahuje draslík, kyselinu listovú, vitamín B6, železo, vápnik, fluór a enzýmy.
Jeho účinky
Znižuje vysoký krvný tlak a naopak zvyšuje libido. Reguluje hladinu cholesterolu. Podporuje látkovú výmenu. Aktivuje funkciu čriev a vylučovanie toxických látok, vďaka jeho odvodňovacím účinkom. Pomáha ľuďom trpiaci zápchou a nadúvaním.
Veľmi zdraviu prospešná je aj šťava z kyslej kapusty. Pomáha regulovať trávenie a dáva do normálu črevnú flóru. Ak trpíte nevoľnosťami v tehotenstve, vyskúšajte piť šťavu z kyslej kapusty, vďaka kyseliny mliečnej by to nevoľnosti malo zmierniť. Ak ste v hubnoucím procese, kyslá kapusta je jedna z najlepších volieb.
Vďaka vitamínu A má kapusta tiež skvelý vplyv na náš zrak.
Kapusta tiež pomáha tvorbe hormónov šťastia, tým nám napomáha odbúravať stres.
Aktivuje náš imunitný systém proti baktériám a vírusom.
Kapustou proti rakovine
Vzhľadom k zvýšenému obsahu Lactobacilli reuteri, u ktorej bolo preukázané, že pozitívne ovplyvňuje tvorbu imunitných buniek. Vďaka nej je kyslá kapusta schopné likvidovať nádorové bunky.
Preto neváhajte a každý deň si naordinujte hrnček tohto zázračného kapusty. Pretože hrnček tejto vitamínové bomby vám udržia vaše zdravie v skvelej kondícii.